Matkan suunnittelu

Matkan suunnittelu
Matkan suunnittelu on reissun ensimmäinen osa, joten unohda stressaus heti alkuunsa ja nauti matkasta alusta alkaen! Reissaaminen on helpompaa kuin ikinä eikä kynnys matkalaukun pakkaamiseen ole kovinkaan korkea kivuttavaksi. Aloita matkasuunnittelu vaikka heti ja kysy meiltä apuja ja vinkkejä kaikkeen, mitä mieleesi vain tulee!


Netti on täynnä tietoa, vertailuja, mielipiteitä, ehdotuksia, tarjouksia ja suosituksia joten tiedon puutteeseen ei matkalle lähtö ainakaan kaadu. Kohdevaihtoehtoja ja matka-aktiviteetteja löytyy jokaisen makuun, joten ensimmäinen hommasi – ja mahdollisesti se vaikein – on keksiä, mitä haluat matkallasi kokea ja nähdä.

Älä kuitenkaan turhaan pohdi asioita puhki vaan aloita matkasuunnittelu kevyesti ja tule juttelemaan reissaavien asiantuntijoidemme kanssa, niin saat sekä inspiraatiota että vinkkejä!

Matkasuunnittelu - On lentolippuja ja lentolippuja

Lentolippujen varaus on varsin helppoa, erityisesti, jos olet buukkaamassa yksinkertaisia meno-paluulentoja. Yksinkertaiset liput löydät kaiken lisäksi usein myös halvimmin netistä eri vertailusivuja hyödyntämällä. Kurkkaa myös nuoriso- ja opiskelijalippuvaihtoehdot.

Mutta kun suunnittelet usean kohteen reissua, haluat kiertää maailmalla pidemmän aikaa, kaipaat joustavuutta lentolippuihin, haluat ostaa lentopasseja kilometrien mukaisesti tai mitä tahansa muuta kuin ne simppelit meno-paluulennot, niin silloin kannattaa kysäistä apua. Tässä kohdin asiantuntijoiden neuvot säästävät usein aikaa, rahaa ja vaivaa. 

Suunnittele ja jätä suunnittelematta

Kun mielen valtaa vimma lähteä maailmalle, pohdi muutamat yksityiskohdat valmiiksi ennen kuin sukellat seikkailuun. Tavallisimmin matkaajat miettivät lentoreittejään, miten kauan missäkin kohteessa kannattaa viipyä, mitä paikan päällä voi ja kannattaa tehdä, kenen kanssa lähteä matkaan, milloin on otollisen ajankohta reissulle ja mitä kaikki maksaa. Näiden päälle tulevat käytännön kysymykset, kuten mistä saa tarvittavat viisumit, hotelli- tai hostellimajoitusten hoitaminen, matkavakuutuksen ja paikallisen valuutan hankinta jne.

Matkasuunnittelu vaatii useimmiten myös asrkiasioiden järjestelyjä: milloin voi lähteä, mihin mennessä on matkakassa kasassa, mitä perhejuhlia ja kaveriperinteitä ei ole vara missata ja miten järjestää koulu-, työ- ja asuntoasiat reissun aikana. Mutta muista, ettei kaikkea kannata suunnitella, vaan kannattaa jättää tilaa myös spontaanisuudelle ja suunnitelmien vaihtumiselle. Viisumit, rokotukset, matkavaluutta ja vakuutukset kannattaa hoitaa etukäteen, mutta älä turhaan rakenna itsellesi tuntikohtaista matkaohjelmaa.

Kaikki tämä voi tuntua melkoiselta pähkinäsäkiltä purtavaksi, etenkin jos olet lähdössä matkalle ensimmäistä kertaa. Vaan ei huota. Autamme matkasuunnittelussa ja annamme vinkkejä asioiden hoitoon. Ja ennen kaikkea muista, että matkasuunnittelu on hauskaa hommaa, joten nauti matkastasi jo suunnitteluvaiheessa!

Matkasuunnittelu ABC:

Varaa itsellesi aika joko puhelinkeskustelulle tai paikan päälle, jos asut lähellä toimistojamme, niin kerromme omakohtaisesta kokemuksesta matkasuunnittelusta kaiken, mitä haluatkin kuulla.

Apua matkan suunnitteluun?
Varaa aika ilmaiseen reissusuunnitteluun

 

Contact