Uuteen kulttuuriin sopeutuminen

Kaikki maailman ihmeet odottavat sinua.
KILROYn siivin Aasiaan.

Matkailta Turussa: Aasian reissut

15. lokakuu 2014 Turku
Suunnitteilla Aasian valloitus? Etsitkö inspiraatiota tuleville reissuillesi? No sitten suuntaa kohti Turun toimistoamme, sillä reissuiltaan juuri kotiutuneet reissauksen asiantuntijamme raottavat verhoa Aasian saloihin.
Lue lisää
Kulttuurishokki on todellakin tavallista, melkein kaikki kokevat sen jonkinasteisena hämmennyksenä ja väsymyksenä, kuka mitenkin, toiset vahvemmin, toiset keveämmin. Kuitenkin olet lähtenyt matkalle tavoittelemaan jotain, mitä kotoa ei löydy, etsiäksesi ehkä jotain uutta itsestäsi, tai maailmasta yleensä. Pidä se mielessä, ja shokkisi kaikkoaa kyllä, kun otat ensimmäiset päivät tai viikot rauhallisesti.

Omasta kotikaupungista paljonkin poikkeavaan ympäristöön saapuminen voi olla melkoinen shokki, aluksi. Esimerkiksi Intia, Kiina tai Afrikan maaseutu, tarjoavat täysin erilaiset olot, hyvässä ja pahassa. Kuumuus ja meteli voivat tuntua sietämättömältä, alakerrassa jumputtaa paikallinen karaokebaari, nurkkien likaisuus ja ilmansaasteet huomaa heti, ihmisten tapa kommunikoida puolihuutaen saa pelokkaamman kavahtamaan… ensimmäinen yö isolla maailmanvalloitusmatkallasi voi olla yhtä ***vettiä! Mutta ei hätää, muutkin ovat kokeneet saman tunteen ja hyvällä omallatunnolla lupaamme, että se menee ohi, ihminen on mainio sopeutuja, be explordinary, olkoon mottosi.

Eräs tapa valmistautua kulttuurishokkiin on ottaa etukäteen kirjoista ja netistä selvää, minkälaisiin oloihin olet menossa, millaisia ovat paikalliset tavat, uskonto, kieli, ruoka, majapaikat jne. Ota myös selvää, miten voit liikkua paikan päällä parhaiten ja mitä haluat ehdottomasti nähdä. Muiden reissaajien matkablogien lukemisesta on ihmeen paljon apua!

 MATKAN AIKANA:

 

Contact