Shoppailu maailmalla

5th Avenue, täältä tullaan!
Euroopan ulkopuolella moni tavara on tietysti edullisempi kuin kotona, houkutuksia siis riittää. Muista kuitenkin, että kaikki tuliaiset ja designer-löydöt on myös kannettava kotiin asti, jos et sitten lähetä ostoksiasi kotiin. Ainakin painavat ostokset voi olla hyvä lähettää kotipuoleen, mutta parhaassa tapauksessa tällaiset ostokset voi jättää viimeisiin matkapäiviin.

Eräs matkojen kiehtovimmista kokemuksista on usein paikallisten markkinoiden vilinän ja huumaavien tuoksujen ihmettely - aistit avoinna löydät hienoja makukokemuksia ja erikoisia käsitöitä, tai kuka ties mitä! Tarkista paikalliset tinkaamisen säännöt, ennen kuin heittäydyt tähän taiteenlajiin. Kannattaa kuitenkin kokeilla, sillä alkuhinta on usein kymmenkertainen siihen verrattuna, millä tuote lopulta saatetaan sinulle myydä - jos olet hyvä tinkijä. Jos huomaat kuitenkin maksaneesi jostain liikaa, muista, että sinulla ehkä paremmin on tähän myös varaa jos paikallisten elintaso on matala.

Tekaistujen design-vaatteiden ja DVD, CD tai elektroniikkatuotteiden ostaminen voi tuntua houkuttelevalta hintojen ollessa alhaisia aitoihin verrattuna, mutta muista, että saatat kohdata ongelmia tullissa; sakot eivät ole epätavallinen ongelma ja summat voivat olla todella suuria, mikäli tuot maahan myyntitarkoituksessa suuria määriä laittomiksi luokiteltuja tuotteita!

 MATKAN AIKANA:

 

Contact