Paikalliseen keittiöön tutustuminen

Tätä täytyy maistaa!
Erilaiset ruokaherkut kuuluvat kulttuuriin tutustumiseen ihan olennaisesti; yllätyt mausteiden kirjosta ja ihmeellisistä tuoksuista, joita et tiennyt olevan olemassakaan. Kyseessä on siten myös makuseikkailu, johon kannattaa heittäytyä kansainväliset pikaruuat unohtaen! Kysy paikallisilta heidän suosimiaan ruokapaikkoja, niin löydät parhaat ja edullisimmat paikat. Katso kuitenkin, miltä keittiö vaikuttaa ja suosimalla keitettyjä tai paistettuja ruokia, erityisesti kasviksia, voit välttyä hurjemmilta vatsaongelmilta. Nämä toisaalta kuuluvat reppureissaajan arkeen, mutta käsien desinfioimisella ja keitettyjä ruokia suosimalla vältyt useimmiten vatsanpuruilta – ja tutustut paikalliseen makumaailmaan – be explordinary!

Joissakin kohteissa et ehkä ymmärrä sanaakaan ruokalistalta, mutta kyselemältä muilta ja katselemalla viereiseen pöytään tuotavia herkkuja, voit aina osoittaa tarjoilijalle, mitä toivot. Sanakirjasta ja omasta kielitaidosta on apua, jos haluat tarkistaa, mitä ruuat sisältävät. Joissakin maissa kasvisruokien löytäminen ei aina ole yhtä helppoa, kuin kotona ja tähän onkin hyvä varautua etukäteen.

Useimmissa (kehitys) maissa juomavedeksi ei kelpaa hanavesi, vaan joudut joko ostamaan pullovettä tai puhdistamaan sen itse. Retkeilykaupoista saat vedenpuhdistusfilttereitä ja -tabletteja, joita on hyvä ottaa aina mukaan, myös jos haluat olla tuottamatta muovijätettä. Jos otat vettä suoraan järvistä tai puroista, keitä ja suodata se silti aina ennen juomista.

Muista, että retkeiltäessä, kun liikut paljon ja hikoilet ehkä auringossa, on riittävästä nesteytyksestä huolehdittava ihan toisella tavoin, kuin ehkä arjessa. Muutenkin jaksat paremmin, kun syöt terveellisesti ja säännöllisesti koko matkasi ajan.

 MATKAN AIKANA:

 

Contact