Miten rahoittaa matka

Säästöjä keräämässä tulevalle reissulle
Sanomattakin on selvää, ettei muutaman kuukauden, tai vuoden matka ole ihan ilmainen. Moni matkaan lähtevä on pienemmällä arkibudjetilla elävä opiskelija tai duunari. Matkaan pääseminen on omasta priorisointikyvystä kiinni; kuka vain voi lähteä tutkimaan maailmaa, kunhan aloittaa siihen tähtäävät säästötoimet hyvissä ajoin – lähteminen ei ole rahasta vaan päättäväisyydestä kiinni.

Itselle tärkeään tavoitteeseen säästäminen on hyvä kokemus. Monet omatoimimatkaajat tekevät hiessä töitä 4-6 kuukautta ennen matkaansa. Toiset taas aloittavat matkansa suunnittelun ja sitä varten hitaan säästämisen jo pari vuotta aiemmin. Joka tapauksessa, avain säätötavoitteesi onnistumiseen ja elämäsi reissun toteuttamiseen on arjen elämäntapojesi tarkistus: unohda tiliäsi nakertavat shoppailukierrokset, joka viikonloppuiset biletykset - näistä pääset nauttimaan matkalla.

Jos vuokraat oman kämppäsi, elät todennäköisesti jo siitä saaduilla vuokratuilla helposti muutamia kuukausia muualla. Yleinen säästäväisyys arjessa, esim. ravintolaruuista luopuminen, hanttihommat ja turhan roinan poismyyminen ovat eräitä keinoja rahoittaa reissua. Kirpputorikäynnistä jää yllättäen helposti käteen jo muutama satanen, pistä siis tavarat kiertoon ja tarjoudu tyhjentämään sukulaistenkin turhakevarastot.

Muitakin vaihtoehtoja löytyy: voit ottaa lainaa pankista (opintolainat) tai sukulaisilta, mutta mieti myös,  miten pysyt matkalta palattuasi maksamaan lainat pois.

Kun haluat viettää pitemmän aikaa maailmalla, mutta rahapussi alkaa ammottaa tyhjyyttään, harkitse työntekoa matkan varrella. Kauttamme voit lähteä Working Holidaylle Australiaan, Uuteen-Seelantiin tai Kanadaan. Working Holiday -viisumilla sinulla on oikeus työskennellä maassa vuoden ajan. Saat rahoitettua matkaasi, mutta samalla tutustut paikalliseen kulttuuriin, opit kieltä ja saat uusia kavereita muista työntekijöistä. Saamastasi työkokemuksesta on hyötyä kotiin palattuasikin; monet työnantajat arvostavat ulkomailla hankittua työkokemusta, sillä se on osoitus sopeutumis- ja joustokyvyistäsi.

Meiltä saat apua Working Holidayn suunnitteluun ja työviisumin hankintaan. Viisumilla voit työskennellä Australiassa jopa vuoden ajan.

MATKABUDJETIN SUUNNITTELU:

 

Contact