Matkabudjetti

Matkabudjetti - Matkustaminen onnistuu ilman lottovoittoa
Matkabudjetti on monen reissaajan huolenaihe. Matkalle lähtö on kuitenkin usein järjestelykysymys eikä sinun tarvitse olla kroisos voidaksesi lähteä tutkimaan maapalloa. Järkevällä suunnittelulla pääsee jo pitkälle!

Matkustaminen maksaa, siitä ei pääse mihinkään. Mutta niin maksaa kaikki muukin. Kun siis mielit maailmalle, mieti mihin muuhun käytät rahaa, ja tee sen jälkeen valinta, mistä voit karsia matkaunelmiesi toteuttamiseksi. 

Matkabudjetti – Laita rahat riittämään

Mieti ensin, mitä haluat reissultasi ja aloita sitten budjettipohdinnat. Ota tähtäimeen suunnilleen-summa ja pidä se mielessäsi säästämistäsi suunnitellessasi. Ole realistininen, sillä yleensä rahaa kuluu reissussa aina enemmän kuin ajattelet etukäteen, etkä halua huomata maailmalla rahojen loppuvan kesken kaiken.

Kun suunnittelet reissua, aloita matkakassan kerryttäminen ajoissa ja hyödynnä alenukset ja edut, joihin olet oikeutettu. Tiedäthän jo opiskelijahintaisista lentolipuistamme? Ja onhan sinulla jo kansainvälinen ISIC-kortti, jolla saat erilaisia opiskelijaetuja jo 130 maasta? Meiltä voi ostaa myös matkalahjakortteja, joten päivitä lahjalistasi niin Joulupukille, vanhemmille kuin kummitädeille ja -sedillekin. 

Suunnittelemalla pitkälle

Kuinka lasken kulut enne matkalle lähtöä? Paljonko rahaa pitäisi varata matkan ajaksi? Mihin kaikkeen kannattaa varautua ja mitä kaikkea kannattaa hankkia etukäteen? Moni pohdinnoistasi ratkeaa, kun listaat itsellesi, mitä odotat matkaltasi ja tulet sitten ajatuksiesi ja odotuksiesi kanssa asiantuntijoidemme pakeille.

Haluatko syödä ravintoloissa vai katukeittiöstä; halutako yöpyä hotelleissa vai teltassa; haluatko osallistua hauskanpitoon ja erilaisille seikkailumatkoille vai tyydytkö kiertelemään nähtävyyksiä lisämaksutta? Näiltä sivuilta löydät hyviä vinkkejä matkabudjettisi suunnitteluun.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.


Muista että kuka vain voi lähteä tutkimaan maailmaa, kunhan aloittaa siihen tähtäävät säästötoimet hyvissä ajoin – lähteminen ei ole rahasta vaan päättäväisyydestä kiinni! Tarkkaile tarjouksia ja kysy vinkkejä muilta reissaajilta. Voit aina poiketa myymälöissämme tai katso kalenteristasi hyvän ajankohdan ja varata itsellesi oma aika pidemmälle pohdinnalle.

Kaipaatko vinkkejä matkabudjetointiin?
Varaa aika lomasuunnitteluun!
Contact