Rahat

Vähän dollareita ja luottokortti - kaikki kunnossa
Kannattaa aina ottaa selvää maasta, jonne on matkaamassa; vaikka luottokortit käyvät maksuvälineeksi useimmissa maissa, saattaa raha-automaatin tai pankin löytäminen kehitysmaissa olla vaikeampaa.

Rahan suhteen kannattaa olla huolellinen; minimoi riskit varautumalla pitkäkyntisten kähvellysyrityksiin ja muihin matkan mutkiin etukäteen.  Et voi kulkea ympäriinsä taskuissasi tukku tuohta kattamaan koko reissun menot. Onneksi suuressa osassa maailmaa käy muoviraha, luottokortit.

Älä jätä kaikkea yhden kortin varaan! Vaan ota toinen luottokortti mukaan. Visa ja Mastercard käyvät useimmissa paikoissa. Älä säilytä luottokortteja ja käteistä samassa paikassa. Näin voit vältellä tilannetta, että kaikki varastetaan samalla kertaa. Kirjoita itsellesi ylös pankkisi ja luottokorttiesi hätäpuhelinnumerot siltä varalta, että korttisi varastetaan tai kadotat ne. Säilytä puhelinnumerot ja luottokortit eri paikoissa.

Käytä rahavyötä tai sisätaskua ja pidä se lähellä kroppaasi. Säilytä passia, luottokortteja ja suurinta osaa käteisestä sisätaskussa, jossa ne ovat melko hyvässä turvassa.

Varaa dollareita hätäkassaksi ja jemmaa ne hyvin itseltäsi. Pidä dollarinippu koskemattomana vain oikeaa tilannetta varten käytettäväksi. Jos kelmit ovat niin tehokkaita, että joudut täysin puille paljaille, voit järjestää itsellesi rahaa esim. Western Union -palvelun kautta. Rahalähetykset ovat hintavia, mutta nopeita.

ENNEN MATKAA:

 

Contact